Del 10 al 15 d’abril de 2011 es celebrarà a Sant Feliu de Guíxols un taller que portarà per títol «La bioenergia molecular de les cianobacteris: de cèl lula a comunitat».
Les procariotes són un grup d’organismes que no tenen nucli cel lular i de qualsevol altre orgànul de membrana. Estan dividides en dos dominis: els bacteris i les arqueges. Entre tots els grups de procariotes les més importants a escala mundial són els cianobacteris. La seva aparició fa 3.000 milions d’anys va provocar una transició radical en l’entorn de la Terra pel fet que van transformar un planeta anòxic en un altre gràcies a l’oxigen produït per la seva activitat fotosintètica. L’enorme diversitat que s’observa en la seva activitat les converteix en models interessants per a estudis dedicats a diferents disciplines com l’evolució, la biologia, la ciència mediambiental i la geologia.
L’esdeveniment es centrarà en les tècniques i mètodes utilitzats pels cianobacteriólogos per solucionar diferents problemes científics, sovint a la frontera entre la biologia, la química, la física i la informàtica.