Segons Informa El Punt Avui El portaveu municipal del PSC a Sant Feliu de Guíxols, Juanjo García, ha anunciat la seva intenció de concórrer a les pròximes eleccions locals articulant una llista sota les sigles del PSC. El regidor, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, deixa entreveure un distanciament respecte a l’anterior cap de llista, el vicealcalde Pere Albó: “Les circumstàncies em porten a dir que, si abans jo no era el meu candidat, ara ja sóc el meu candidat.” I creu, però, que és massa aviat encara per parlar d’alcaldables, de manera que no descarta acabar formant part de la candidatura en un lloc secundari.
García diu que aquesta mateixa setmana començaran a abordar el procés i no exclou cap dels regidors, tot i que subratlla que vol “una candidatura sense esquerdes” i “que actuï amb lleialtat”. El missatge sembla dirigit a la línia de flotació de Pere Albó, que s’ha significat al capdavant del Moviment Catalunya i ha anunciat que no assistirà a la pròxima assemblea de militants per triar la nova executiva gironina del PSC.
Respecte a l’opció que el nou corrent crític plantegés una mena de coalició, García advocaria més perquè cada força es presentés per separat i poguessin col·laborar a posteriori. Però tampoc no entra a valorar escenaris d’escissió.
Albó: “Massa aviat”
D’altra banda, Pere Albó encara no revela si aspirarà a repetir, ni si ho vol fer des de dins –continua militant al PSC– o des de fora –si es consumés la fractura–. Amb esportivitat, ahir felicitava García i li desitjava sort, i deia que fins que no s’obri un procés de primàries continua centrat en la feina municipal. Malgrat tot, creu que encara “és massa aviat”.
Moció de l’oposició pel cas Moré
Mentrestant, al consistori, tres grups de l’oposició –Tots per Sant Feliu, ERC i el PP– han presentat una moció perquè el govern municipal informi “dels acords, oferiments o altres converses mantingudes amb el senyor Albert Moré sobre la rescissió del contracte de gestor turístic i les possibles indemnitzacions” que li pertoquin pels mesos de feina que va fer, des del 9 de juny fins a l’1 de setembre, i els perjudicis pel trencament de l’acord.
L’exgestor turístic va disposar d’un període de 10 dies d’audiència per reclamar i ara els seus advocats negocien amb els serveis jurídics municipals la compensació econòmica que eviti que el cessament acabi als tribunals.