L’Oficina Antifrau reclama que Sant Feliu investigui l’«hotel fantasma»

L’Oficina Antifrau reclama que Sant Feliu investigui l’«hotel fantasma»

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha reclamat a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que investigui i inspeccioni un «hotel fantasma»: si l’Eden Roc manté com a annex a l’hotel una casa situada al 122 del carrer Port Salvi. I li retreu que no hagi obert cap expedient de protecció de legalitat urbanística ni hagi aplicat cap sanció –almenys a Antifrau no li consten d’acord amb la documentació que li ha facilitat l’Ajuntament– a la societat responsable, Josi SL, quan els tècnics municipals ja van detectar el 2014 que l’ús de la casa no era d’habitatge sinó hoteler.

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, ha explicat que quan el nou govern va entrar a l’Ajuntament després de les eleccions municipals del 2015 es van trobar el requeriment d’informació d’Antifrau, al qual van donar resposta amb la documentació. El passat maig, Antifrau va adreçar-se de nou a l’Ajuntament perquè investigui la situació de l’edifici, és a dir, si és residencial, hoteler o turístic i li va donar 30 dies perquè li respongués. No obstant això, Saballs ha precisat que l’Ajuntament va sol·licitar una ampliació d’aquest termini perquè havien de sol·licitar una ordre judicial per entrar-hi. De fet, ja el 2014 l’Ajuntament va haver de fer els mateixos passos per poder-hi entrar.

El primer cop que hi van entrar els tècnics municipals fou arran de la sol·licitud de llicència de primera ocupació, i van detectar que l’obra executada no concordava amb el projecte que es va presentar a l’Ajuntament i pel qual d’havia concedit la llicència d’obres, passant d’un habitatge a un edifici complementari de l’Eden Roc: per exemple, l’espai de la cuina, menjador i sala d’estar era una habitació tipus suite; o cadascuna de les habitacions tenia un número a la porta, pany amb targeta i banys preparats com en qualsevol hotel.

Antifrau retreu a l’Ajuntament que no hagués aplicat cap sanció per fer complir «les prescripcions urbanístiques i legals aplicables i evitar així que l’actuació administrativa pogués quedar maculada per no fer ús de totes les prerrogatives possibles». I, de fet, apunta que fins el setembre del 2015 no es complien els requisits per ser utilitzat l’habitatge com a ús turístic, de manera que l’Ajuntament hauria d’haver realitzat tasques de control i «fins i tot, promovent la suspensió de l’activitat i no circumscriure’s a la mera inspecció de l’espai, com sembla que va ser».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.