Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols està treballant en refer el planejament del sector Tueda, aprovat el 2006 amb el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tombar a principis d’aquest any. La sentència, que declara nul de ple dret l’ordenació d’aquest sector, ordena a l’Ajuntament l’aprovació d’una de nova en el plaç de quatre mesos des que esdevingui ferma. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme de Sant Feliu, Joan Vicente (PSC), va manifestar en el darrer ple municipal que els quedaven tres mesos per complir el veredicte judicial. El lletrat d’un dels recurrents, Eduard de Ribot, ha explicat que la Generalitat va presentar recurs de cassació, però el va retirar, de manera que la sentència va esdevenir ferma.
Són diferents propietaris del sector Tueda els que van interposar recurs contenciós administratiu contra l’aprovació del POUM pel que afectava aquesta àrea. La sentència estima que el POUM “no justifica ni explicita la raó de la discontinuïtat i l’establiment d’un equipament públic i unes zones verdes allunyades del lloc en què es concreta l’aprofitament privat, doncs sembla evident que els mateixos no estaran al servei dels propietaris” del sector SMU 10 a, per la qual cosa no té cap sentit urbanístic.
Eduard de Ribot ha explicat que l’Ajuntament, en l’aprovació provisional (no en la inicial, i, per tant, després del període d’exposició pública), va decidir que el sector Tueda fos discontinu incloent-hi diferents elements que al consistori li interessava adquirir. Així, si els privats volien desenvolupar el sector havien de comprar la casa Trachsler (on l’equip de govern de CiU d’aleshores hi volia fer el Thyssen, junt amb l’hospital vell) i algunes zones verdes, com al camí de la Caleta, que passarien a ser municipals. En aquest punt, el lletrat ha explicat que les exigències de zones verdes, vialitat o equipaments han d’afectar i ser dimensionats al sector urbanístic. I no com els casos que apareixien al POUM , que són sistemes generals al servei del municipi, i que no s’ha de carregar als propietaris d’un sector que no hi té res a veure. El POUM es va aprovar el 2006 i fou dirigit per l’aleshores regidor de CiU, Josep Amat.