Segons Informa El Punt Avui El govern de Sant Feliu de Guíxols ha demanat a Costes la concessió del domini maritimoterrestre de La Taverna del Mar, a la platja Sant Pol. L’establiment originari, que va obrir el 1936, pertany als promotors de s’Agaró –la família Ensesa–, que fa dècades que el va arrendar als concessionaris dels vells banys de Sant Pol, però Costes ha constatat que la concessió del restaurant ha caducat i que els propietaris, explica l’alcalde, Joan Alfons Albó, “no podien arrendar l’immoble a un tercer”.
L’Ajuntament ja negocia amb Costes que l’edifici del restaurant es pugui preservar. En declaracions a Ràdio Sant Feliu, el regidor de Planificació Urbanística, Joan Vicente, en defensava el valor històric i patrimonial. De la mateixa manera, el govern guixolenc negocia des del 2009 la preservació de l’edifici de Can Rius, degradat d’ençà que va tancar la discoteca Palm Beach.
En aquest cas, la negociació està més avançada i Costes planteja que s’enderroquin només els elements afegits a l’immoble, que es va inaugurar el 1922, durant la segona meitat del segle XX.
Si el consistori acaba renovant les dues concessions, l’alcalde avança que traurien a concurs l’explotació dels dos complexos. Pel que fa a Can Rius, el projecte municipal inclou la recuperació d’una activitat en la línia dels antics banys de Sant Elm, però actualitzada. “S’hi podria encabir una mena de spa amb talassoteràpia i un restaurant”, diu Albó, de manera que l’adjudicatari pagaria la restauració.