Segons Informa Radio Sant Feliu El passat dijous 18 d’abril es va celebrar a l’altell del mercat municipal, l’Assemblea General Ordinària, a la qual hi van acudir una trentena de comerços associats. En el decurs de l’assemblea es va presentar el pla de dinamització amb les actuacions que es faran al llarg d’aquest any. Finalitzada l’assemblea es va procedir a l’entrega de premis al comerç.
El premi a la millor imatge comercial va ser per La sabateria 44 i el premi a la trajectòria comercial se’l va emportar Antic ca l’Angel. Els premis foren lliurats per la presidenta de l’associació, Maria Angeles Bretones, l’alcalde, Joan Alfons Albó, i el regidor de Comerç i Turisme, Juanjo Garcia. A continuació es va servir un aperitiu acompanyat per una copa de cava a la mateixa sala de l’altell.
Des de l’Associació de Comerciants de Sant Feliu de Guíxols donen les gràcies a tots aquells que hi ha participat i animen als seus associats a seguir creixent i innovant cada dia.
Pors, soledat i optimisme d’un jove metge a la Rússia rural de 1917
Divendres 19 d’abril va tenir lloc la tercera edició de “Medicina, societat i literatura”, una col•laboració entre les biblioteques de la Vall d’Aro (Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro) i l’Espai del Metge i de la Salut Rural, per incloure una lectura relacionada amb la medicina i la salut, en el cicle Salut i Societat. Una activitat en que els clubs de lectura de les tres biblioteques es posen d’acord per treballar sobre el mateix llibre i el comentari que normalment fan a nivell intern, s’obra al públic general i es comenta en format xerrada. Enguany, es va escollir l’obra Morfina. Relats d’un jove metge, d’Edicions 1984 i ens acompanyar el poeta i traductor de l’obra, Jaume Creus, que ens oferí una profunda i interessant visió d’aquesta novel•la escrita per Mikhaïl Bulgàkov, un recull de relats que ens expliquen la seva pròpia experiència com a metge acabat de llicenciar, que arriba a un hospital de camp situat en una zona rural de la Rússia de 1917.
Uns relats que en alguns lectors els va fer reviure, en un altre context, record de la vida a la Vall d’Aro als anys 30s i 40s del s.XX quan els mitjans de transport i les vies de comunicació no eren les d’avui i el Dr. Casals havia de desplaçar-se a peu o en bicicleta i atendre també casos difícils en masos i masies de la zona.
Us recomanem aquesta obra de Mikhaïl Bulgàkov (Kíev, 1891 – Moscou, 1940), que exercí de metge fins que va decidir abandonar la professió per dedicar-se l’escriptura. Malauradament, va patir una censura sistemàtica per part de Stalin, però va continuar traduint i escrivint teatre i literatura sotmès a una gran penúria i a unes dificultats extremes fins al final dels seus dies. Entre les seves obres, destaquen La guàrdia blanca, Cor de gos i El mestre i Margarida.