Segons Informa El Punt Avui El flautista Antonio Amenduni i el Dick Them Trio, que l’any passat ja va acompanyar Violetta Curry, inauguren avui (23 h) la setzena edició de les Nits de Jazz de Platja d’Aro amb un concert basat en la Jazz Suite de Claude Bolling. Serà la primera de les vuit actuacions del festival d’aquest any, que renova el seu idil·li amb un escenari de privilegi, el Cavall Bernat de la platja gran, i amb un públic fidel i heterogeni que l’han convertit en una de les cites de més èxit de l’estiu: uns 20.000 espectadors de mitjana.
Lluny d’efectismes sumptuosos, les Nits de Jazz en fan prou amb un escenari, un miler de cadires, la fresca nocturna i una selecció de les millors bandes del jazz català actual, preferentment, sense deixar d’obrir-se a artistes internacionals i a estils que delimiten amb el jazz, des del gospel al ragtime. I com ja és habitual, tots els concerts són gratuïts. No és estrany que en una dècada i mitja hagi guanyat tants adeptes ni que l’àrea de Cultura de Castell-Platja d’Aro hagi decidit renovar-ne la imatge gràfica i estrenar web propi per difondre la programació també entre el turisme potencial amb informació detallada en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès). Aviat hauran d’afegir-hi el rus.
Tot i que asseguren conviure sense competir-hi amb altres festivals de renom de la Costa Brava, els organitzadors no poden deixar de remarcar també la seva singularitat. I el cartell és sense cap dubte un d’aquests trets distintius. Així, fins al 30 d’agost, cada divendres d’estiu es podrà escoltar vora mar música en directe oberta a tots els públics, començant per Antonio Amenduni i el trio del contrabaixista Dick Them, avui mateix, als quals seguiran, sempre a partir de les 11 de la nit, la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove d’Europa, dirigida per Joan Chamorro (19 juliol); la Jamboree Big Latin Band de Ramon Escalé, amb un repertori d’arrel afrocubana inspirat en els espectacles orquestrals de Xavier Cugat (26 juliol); la Big Mama, la nostra gran dama del blues, que celebra els 25 anys als escenaris amb un quintet format pels millors professionals sortits del Taller de Músics (2 agost); The American Spiritual Ensemble, dirigit per Everett McCorvey, l’aposta internacional d’aquest any, amb reconeguts solistes d’òpera que flirtegen amb el musical i els espirituals negres (9 agost); la Barcelona Jazz Orquestra i la BCN Lindyhopers, amb un viatge a l’època daurada del swing (16 agost); el jazz afroamericà del trio del pianista Orrin Evans (23 agost), i el ball desenfrenat de Shakin’All, a frec del rock (30 agost), com a final de festa.