L’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Sant Feliu de Guíxols ha vist com es recupera la demanda de matriculats en el curs actual, després d’una davallada en els últims anys. La directora del centre, Mercè Ribera, atribueix la bona dada a la flexibilització de les matèries, com ara amb els cursos semipresencials d’anglès –a les dues classes setmanals clàssiques només cal assistir-hi un dia i hi ha més càrrega lectiva a distància, a través d’internet–, o en el cas del primer nivell d’alemany, un idioma més complicat, que ara es pot cursar en dos anys.
L’escola ofereix cada curs 600 places, repartides entre anglès, francès i alemany, i els diferents nivells. I Ribera, tot i que assegura que no pot facilitar la xifra exacta de matriculats perquè ho prohibeix la inspecció, també confirma el paral·lelisme entre major demanda en temps de crisi i menor en períodes de bonança econòmica: “Amb les crisis, més alumnes disposen de més temps lliure i veuen més imperiosa la necessitat de formar-se; malauradament, ens afavoreixen”, admet. Però també destaca altres novetats que incentiven que exalumnes recuperin el fil, com ara la matrícula d’actualització, que permet tornar a cursar un nivell completat fa temps sense necessitat d’examinar-se per agafar embranzida abans d’iniciar un curs superior.
Èxit de les jornades culturals
L’EOI de Sant Feliu és l’única autònoma al Baix Empordà, tot i que a la comarca també funciona, a Palafrugell, una branca de l’escola oficial de Girona amb nivells d’anglès al Centre Municipal d’Educació. Fundada el 2003, l’EOI guixolenca ha apostat en els tres últims cursos per obrir-se al públic divulgant l’activitat docent i les cultures que hi ha darrere de les tres llengües que imparteixen.
A finals de novembre, durant dues jornades al monestir, van doblar públic i fan un bon balanç de la iniciativa.