Segons Informa Radio Sant Feliu El pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols acull, fins el 14 d’octubre, l’exposició de l’artista guixolenca Queral Ruscalleda que aporta les seves noves obres desbordades de colors que identifiquen la seva personalitat, una extensió vitalista d’ella mateixa, sempre coberta de llum, embolcallada en estampats vistosos i atrevits, de vermell carmí als llavis, de caminar viu i decidit, coronada de cabells daurats, de somriure obert amb una pàtina de timidesa, mirada entre ingènua i entremaliada i d’expressions orals comptades, atès que prefereix expressar-se a través de la seva pintura de traços impactants, que ens aporten paisatges diversos per on podem planar a través dels sentits.
La Queralt és un personatge imprescindible en la història artística guixolenca dels darrers 30 anys a Sant Feliu, una de les poques dones que va irrompre, sense complexos, en un món que, per la pròpia inèrcia social, semblava destinat exclusivament a artistes del gènere masculí.
I ho va fer trencant els tòpics, defugint de les arestes, les fugues i les lleis de l’aritmètica per tal d’escampar els colors com si en cada obra tingués la necessitat d’impregnar-hi el testimoni d’un esclat interior.
Queralt, formada al taller d’un dels representants de la nova pintura catalana, del seu recordat germà Xavier Ruscalleda, ha cultivat no només el paisatge sinó també tota mena de composicions plàstiques, així doncs, les seves natures mortes són un exemple de simplicitat formal resolta amb una densitat cromàtica que revela la mà d’una artista.
Dominadora de llums, dins una paleta senzilla, però agressiva. Espontània i colorista, fa que desenvolupi una pintura bassada molt possiblement en l’expressionisme francès de finals es del segle passat, encara que centrada en les contrades típicament mediterrànies.
Son una trentena d’olis sobre tela, de diferents formats, que reprodueixen els paisatges coloristes, jardins i boscos que des fa temps conformen l’univers artístic de la pintora de Sant Feliu de Guíxols. L’exposició es pot visitar cada dia de 10,00 a 13,00 hores i de 17,00 a 20,00 hores.