Segons Informa Radio Sant Feliu Recordeu en Jordi Sunyer? És aquell marrec que va entrar amb 12 anys a la nostra escola de ràdio i que avui és un dels puntals del futbol de Segona Divisió, Segona B i el futbol internacional a TV3 a més d’algunes de primera divisió.
Ara, el periodista ganxó també és noticia perquè, juntament amb el seu company, Àlex Castells, han escrit un llibre anomenat “We are the catalans” que desglossa els noms propis del desembarcament de jugadors, periodistes, entrenadors i directius de casa nostra a la lliga anglesa.
Sunyer en declaracions a la nostra emissora ens explicava com va sorgir l’idea d’escriure el llibre “We are de catalans”:
Parteix d’una idea que a mi em voltava al cap des de feia molt temps, que era fer alguna cosa amb els jugadors de futbol catalans que actualment estan jugant al futbol anglès. En principi, era una idea televisiva, fer algun tipus de reportatge, el que passa es que això es una cosa cara i llavors parlant-ho amb l’Alex Castells, vam plantejar l’idea de fer-ho a traves d’un llibre, amb iniciativa pròpia, cobrin-nos nosaltres les despeses i bé ens vam llençar a l’aventura i vàrem tenir la sort que va haver una editorial que es Cossetània Edicions que va acollir molt be la idea i ens hi varen posar a treballar, això va ser el mes de Juny de l’any passat.
Els anglesos varen obrir portes fa pocs anys i Sunyer ens feia una repassada dels principals protagonistes:
Com a pioner hi ha en Robert Martínez nascut a Balaguer, actual entrenador del Wigan, ell va ser el primer jugador català d’anar a jugar a Anglaterra l’any 1995, desprès va anar en Xapi Ferrer que va anar a jugar al Chelsea desprès de la seva època al FC Barcelona. En Cesc Fàbregas es el primer que obté un èxit important com a jugador al futbol anglès. Desprès en Gerard Piquè en la seva etapa al Manchester United i ara actualment, com a jugadors els representats principals del futbol català són l’Oriol Rumeu, actualment juga de mig centre al Chelsea i va estar fins l’estiu passat a la pedrera del Barça. L’Angel Rangel que es el lateral del Swansea, equip que actualment entrena Michael Laudrup i en Jordi Gòmez que ha estat als planters del Barça i Espanyol i ara es el mig centre del Wigan, equip que entrena un altre català Robert Martíne
En el llibre no nomes ens centrem en jugadors i entrenadors catalans, sinó que també en diferents catalans que treballen en el futbol anglès. Com són per exemple, en Paco Biosca de Lleid, a cap del serveis mèdics del Chelsea, Ferran Soriano ex directiu del Barça, actual director executiu del Manchester City, i també periodistes catalans com Guillem Balaguer que presenta un programa sobre la lliga espanyola a Skipe.
Després de 8 anys fent la retransmissió dels partits de segona divisió a través del Futbol Cat, Jordi Sunyer comparteix el Hat Trick Total amb Joan Valls.
Quant al llibre, es fa la presentació oficial aquest dijous, 21 de març surt a la venda, el 27 es fa la presentació oficial a la Casa del llibre del Passeig de Gràcia de Barcelona, després es presentarà a Olot i la nostra emissora i tècnics de la Bilioteca Municipal estem treballant per tancar una data per fer la presentació a Sant Feliu.