Segons Informa Radio Sant Feliu El passat dissabte 18 de maig es va celebrar el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment mundial que organitza anualment l’ICOM (el Consell Internacional dels Museus).
L’Associació d’Amics del Museu i el Museu d’Història, van organitzar diferents activitats per celebrar aquesta diada dedicada a promocionar la ciutat de Sant Feliu i el seu patrimoni. Durant tot el matí, es van poder veure pintors repartits per diferents racons de la ciutat que plasmaven en poques hores els més bells racons de Sant Feliu. És la cinquena edició del concurs de pintura ràpida que enguany es va exposar a l’Antic Hospital Municipal, on també es va fer l’entrega de premis a càrrec del regidor Sr. Pau Casals, que va anunciar el següent veredicte:
Primer premi: Narcís Sala Gascons
Segon premi: Júlio García Iglesias
Tercer premi: Manel Doblas Pinto
Quart premi: Júlio Gómez Mena
Cinquè premi: Antonio Darias Martínez
Sisè premi: Robert Martí Ripoll
Setè premi: Francisco Pérez Navarro
Setè premi: Martí Colls Sabater
Primer premi especial aquarel·la: Piedad Santamaría Pascual
Segon premi especial aquarel·la: Francesc Puell Melà
Premi Infantil: Sergi Jiménez Torrent
Premi Juvenil: Amanda Garcés Manito
Premi Sènior: Júlia Grivé Foix
Després d’una copa de cava a la terrassa de l’Antic Hospital, varen començar els preparatius per una nit molt especial, un viatge gastronòmic al s.XIV per degustar algunes de les receptes que menjaven els monjos benedictins del Monestir i que han estat recuperades del receptari original. Enguany, el sopar es va celebrar a l’antic Refectori del Monestir i els plats van ser readaptats per la mà experta de la Roser Vilà, que va cuinar un menú auster però molt gustós i saludable. De primer una porriola, una sopa de ceba cuita amb llard i acompanyada amb daus de cansalada viada. De segon, peix bullit que en aquest cas era un tronc de lluç amb una picada d’ametlles, all, julivert i safrà amb rama i fet com un suquet amb hortalisses i herbes aromàtiques, guarnit amb espàrrecs de marge i pinyons. Similar al suquet que coneixem per la cocció, però amb la diferència que aquest no portava ni tomata, ni patata, ingredients que no van aparèixer a la nostra cuina fins el descobriment d’Amèrica. Les postres varen consistir en un dolç similar a l’arròs amb llet, però fet amb farina d’arròs i aromatitzat amb cítrics i canyella, molt refrescant i suau.
Per arrodonir la vetllada, Pedro Burruezo & Bohèmia Camerata Trio oferí un concert amb cançons del seu últim disc Mistissisimus.
L’Associació d’Amics agraeix la col·laboració de la Brigada Municipal, l’Ajuntament de Sant Feliu, el personal del Museu d’Història, la Roser Vilà, en Pedro Burruezo, en Josep Ramon Roy, la Maia Kanaan i especialment als socis que van col·laborar en l’ organització i muntatge de totes les activitats.
Podeu veure més imatges a www.amicsmuseu.cat