Segons Informa Radio Sant Feliu L’Ajuntament de Sant Feliu està valorant començar a implantar zones verdes en alguns punts de la ciutat. Aquests decisions sempre es contemplen amb recel per part dels ciutadans perquè suposa pagar per aparcar i els polítics que han de prendre aquests tipus de decisions són conscients del rebuig frontal que això sol suposar, com qualsevol canvi d’hàbits.
Tot i que és un plantejament que es troba en una fase embrionària, no seria d’estranyar que s’anés accelerant atès que en pocs mesos es convocarà el concurs d’empreses per a la nova concessió de la zona blava a més de La Corxera i Plaça Mercat, i s’aprofités per afegir-hi aquesta altra modalitat d’aparcament. Actualment ho gestiona l’empresa Dornier mitjançant una pròrroga després d’exhaurir-se el període de concessió.
En l’esbós inicial, es contempla que es començaria per l’aparcament de les antigues pistes de tennis (zona Milar) tot i que caldrà veure si seria una opció de temporada o bé de tot l’any.
Segons l’alcalde, Joan Alfons Albó, l’Ajuntament està treballant en totes les direccions per tal d’afrontar tant la falta d’aparcament al municipi així com la racionalització del ja existent
Afegia que cal diferenciar-ho de la zona blava ja que aquesta, té la missió d’aconseguir la rotació de vehicles i la verda de facilitar l’aparcament als veïns dels àmbits d’implantació a un preu molt baix. Una situació inversa per als visitants atès que les verdes són força més cares que les blaves si no es disposa d’una targeta que només es pot aconseguir si s’està empadronat i el vehicle registrat a la mateixa ciutat.
Per saber de quines quantitats estaríem parlant, per posar un exemple: a Barcelona els veïns que utilitzen la tarja paguen 13 euros per trimestre (9 euros el trimestre que engloba l’agost), és a dir, 48 euros anuals i, a Girona, on s’ha implantat a les Pedreres i a la zona de Güell-Devesa, els surt per 25 cèntims d’euro diari, podent quedar el vehicle estacionat les 24 hores a la mateixa plaça durant 7 o 8 dies, en dependència de la ciutat i el visitant sol tenir un màxim d’ocupació d’unes 6 hores.
Albó recalcava que tot just se n’ha començat a parlar y que no s’ha de veure com una idea recaptatòria sinó per, precisament, assegurar l’aparcament als veïns, fer front a la demanda que suposa l’augment constant del parc automobilístic a la ciutat i el flux de visitants.
Assegurava que s’està treballant intensament per aconseguir places d’aparcament i que ja s’ha actuat a punts com a la zona de Cal Negre i a l’Avinguda de Catalunya, que s’estan aconseguit solars que faran la funció d’aparcament gratuït i, tot i que no va esmentar-ho, recordem que abans que acabi la legislatura es preveu enllestir el projecte de l’aparcament soterrat del passeig entre altres.