Segons Informa Radio Sant Feliu L’IES Sant Elm està celebrant els seus cinquanta anys d’existència amb les necessitats lògiques que un centre d’aquestes característiques, que acull a 400 alumnes, requereix en el Segle XXI.
El centre, que continua tenint la mateixa estructura dels seus inicis, hauria de deixar pas a unes noves instal·lacions adaptades a les necessitats dels alumnes i professors en un emplaçament més cèntric i ben comunicat.
L’Ajuntament ja va preveure una reserva a tocar del col·legi Gaziel, en uns terrenys que requerien diverses gestions urbanístiques i administratives on es requeria arribar a acords, entre altres, amb el Bisbat de Girona.
Uns recents estudis d’inundabilitat, atès que es troben en l’àmbit de la riera de Les Comes, desaconsellaven la seva construcció en l’espai proposat i Ajuntament i l’Istittut Català del Sol (INCASOL), han mantingut una reunió i una visita ( amb el director de l’INCASOL i el director general d’Urbanisme), in situ, a uns terrenys alternatius de la seva propietat, a prop d’aquest emplaçament, per tal de projectar un espai adient per desenvolupar el projecte en el futur.
Atès que aquests terrenys estan catalogats com a zona verda, l’Ajuntament convertiria en zona verda una propietat que té en l’àmbit. Es tracta d’una pineda amb molta pendent complicada per acollir altres usos.
La solució definitiva passa per situar-lo a l’altra banda de la Ronda de Ponent, just davant de la fàbrica Mundial Cork l’accés del qual es faria just per la rotonda que hi ha més amunt.
Amb totes les parts d’acord, el factor limitant per a la seva construcció és la situació econòmica de la Generalitat però l’Ajuntament està decidit a invertir els diners de la venda dels terrenys de l’actual IES per facilitar aquesta inversió, terrenys en els quals, després de les pertinents modificacions urbanístiques, podria transformar-se per a ús hoteler.
Per tant, ja es pot activar tota la tramitació i abordar la construcció, quan la situació econòmica ho permeti, per poder disposar del reivindicat nou institut en un àmbit privilegiat i per poder donar per acabada una etapa de més de mig segle de servei del centre que va impulsar Margarita Wirsing a Sant Feliu de Guíxols en fer el trasllat a la muntanya de Sant Elm de l’antic Liceu Abat Sunyer.