Segons Informa El Punt Avui El sector del Molí d’en Tarrés, situat al costat de la dreta de la carretera que enllaça Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, finalment es podrà desenvolupar com a zona industrial –o comercial, com sembla que es vol fer– a causa de la modificació puntual del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) que es va aprovar, en l’estadi inicial, abans-d’ahir al vespre en el ple de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. Aquesta era una vella reivindicació dels propietaris de la zona que no acabava de reeixir perquè no s’hi trobava la viabilitat que el projecte de mancomunar serveis dels dos sectors –Molí d’en Reixach-Bernades (a l’esquerra pujant cap a Sant Feliu) i el Molí d’en Tarrés– ara sembla que garanteix.
Tots els grups polítics del consistori van coincidir en el ple de dilluns al vespre a valorar positivament el canvi, tot i que hi va haver dos regidors que es van abstenir –Julio Rico, d’Emprenedors, i Jordi Oriol, de Junts– per raons diverses. La resta de regidors presents hi van votar a favor. Van fer-ho els de l’equip de govern (excepte Josep Xifra, que es va absentar perquè té interessos a la zona) i els regidors de CiU. El regidor del PP Sebastián Mateo no va assistir al ple.
La modificació del pla puntual que s’inclourà en el POUM que iniciarà el procés per a la seva posada al dia a principis de l’any vinent, segons va recordar en el ple l’alcalde, Xavi Sala (ERC), té com a objectiu permetre el desenvolupament de manera independent dels dos subsectors i també la construcció d’una rotonda d’accés directe a la urbanització de Mas Trempat, a la qual ara s’ha d’accedir des del municipi de Sant Feliu, malgrat que la urbanització pertany a Santa Cristina d’Aro. La modificació també facilita l’adquisició de terrenys per fer el nou giratori i, així mateix, per desviar una línia de mitjana tensió.
El regidor d’Urbanisme de Santa Cristina, Narcís Palahí (Independents), va explicar que l’objectiu de la modificació puntual és “facilitar el desenvolupament dels dos sectors”, malgrat que inicialment serà al sector del Molí d’en Tarrés on sembla que s’impulsarà el desenvolupament ja que l’altre sector està en bona part a mans de l’Incasòl, que no sembla que tingui gens d’interès a fer-ho.
L’alcalde, Xavi Sala (ERC), va fer notar que aquesta era una vella reivindicació i va explicar que ja s’havia intentat aprovar la modificació el 30 d’abril passat. Aquell dia, els grups polítics van decidir deixar-ho per després de les eleccions. Per això, en el primer ple ordinari del nou mandat va tornar a aparèixer en l’ordre del dia. L’exalcalde Josep Llensa va recordar que ja s’havia intentat abans i que era ara quan es podia tirar endavant, ja que ara “fent una reducció del cost de la implantació dels serveis i mancomunant-los s’ha vist viable”.
El regidor d’Emprenedors, Julio Rico, es va mostrar favorable tant a desvincular els dos sectors com a construir la rotonda. Va recordar, però, que el cost de la rotonda seria de 400.000 euros, segons determina el projecte de viabilitat de la maniobra urbanística, i va plantejar que caldria avaluar les prioritats del municipi. “Sorprèn que aquesta hagi estat la primera acció del mandat”, deixava anar. D’altra banda, Rico estenia el seu escepticisme tancant la seva intervenció en el ple dient que “fer la rotonda i separar els sectors no és garantia de viabilitat”. Jordi Oriol, de Junts, per la seva banda, va anunciar també el seu vistiplau al canvi tot i que va reclamar que ara s’aturés per fer dos processos participatius: “S’ha d’informar la gent”, va afirmar, i va reclamar també un “calendari d’implantació d’empreses en aquest sector”.