El grup municipal de Guíxols des del Carrer, a l’oposició a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, va entrar en l’últim ple municipal una pregunta que feia referència a una altra que, quatre mesos enrere, ja havia presentat referent als vessaments d’aigües brutes al mar per part d’un establiment hoteler a la zona de Port Salvi. Vessaments que, ha recordat Guíxols des del Carrer, s’han repetit al llarg de tot l’estiu. Llavors, en aquella primera ocasió, la resposta de l’equip de govern va ser que s’havia pres una mostra de l’aigua bruta per portar-la a analitzar i que es procediria a estudiar les canonades que desemboquen a Port Salvi per tapar aquelles que no siguin de l’establiment hoteler i, d’aquesta manera, poder determinar amb exactitud d’on provenen els vessaments.
En aquesta ocasió, la resposta del govern ha estat que l’anàlisi de la mostra d’aigua ha determinat que aquesta contenia clor, però no substàncies fecals, per la qual cosa sembla evident que podria tractar-se d’aigua que es buida de les piscines, ha concretat Guíxols des del Carrer. Sobre el tema de les canonades, el regidor delegat va dir que s’estudiava com fer-ho però va reconèixer que de manera pràctica encara no s’havia fet res.
Concretament, l’Ajuntament ganxó té detectades cinc canonades que aboquen a Port Salvi. Fonts del govern municipal han explicat que l’Ajuntament podria actuar directament tapant-les totes, però podria incórrer en irregularitats de procediment, de manera que ara el que vol fer és precisar quines són les que són de propietat municipal (es tracta de canonades d’aigües pluvials, i no de residuals). Un cop s’hagi enllestit aquest procés, es podran tapar, de manera que si posteriorment hi ha més abocaments d’aigües contaminades o brutes, es podrà responsabilitzar a l’establiment hoteler.
Guíxols des del Carrer, que sempre ha defensat la declaració de reserva marina de la costa de Sant Feliu de Guíxols que dóna a Port Salvi, insisteix en els grans beneficis que la creació d’una reserva marina tindria per a la ciutat, tant de caràcter mediambiental com de caràcter econòmic. La formació també ha recordat la necessitat de protegir els fons marí d’elements externs com són els abocaments d’escombraries, els vessaments d’aigües brutes o les immersions incontrolades.