L’assemblea de l’Estació Nàutica de Sant Feliu de Guíxols ha renovat la junta i ha apostat per continuar endavant o, més aviat, per recomençar de zero, després de dues anualitats en què l’ens no ha arribat a rutllar. El primer exercici del 2014, la constitució de l’entitat va arribar amb la temporada d’estiu a tocar, i a l’agost el govern guixolenc –aleshores de CiU i el PSC– va prescindir del seu ideòleg, el gestor turístic Albert Moré, en ple procés d’engegada. El 2015 van contractar una gerent, seguint el full de ruta de l’anterior executiu, però l’endarreriment en l’aprovació dels comptes va fer que el salari de la directiva consumís la partida de recursos municipals, sense marge per organitzar activitats.
A finals d’any, la gerent va pactar l’acomiadament per falta de pressupost, la junta va renunciar i, pel camí, els ajuntaments veïns de Santa Cristina d’Aro, Llagostera i Tossa també “es van allunyar” del projecte, admet el regidor de Turisme de Sant Feliu, Salvador Calabuig. El Club Nàutic guixolenc també va demanar l’any passat la baixa de la llista d’associats, però quan la dissolució semblava inevitable, diverses empreses han apostat per reprendre el projecte, que en comptes d’Estació Nàutica Costa Brava durà ara el nom de Sant Feliu.
Calabuig explica que la quarantena d’associats que mantenen la participació a l’ens van decidir, a principis de mes, mantenir viva la iniciativa. Van escollir tres representants –un del Club Nàutic, que ha decidit continuar-hi; un altre del sector d’activitats nàutiques, i un tercer de l’àmbit del comerç i la restauració locals–. Ara resta pendent decidir en una altra reunió els rols que assumiran per començar a preparar la nova temporada, en què mantindran l’aportació d’uns 70.000 euros del consistori. El regidor aposta per dissenyar paquets que combinin diferents activitats, per repartir negoci entre els sectors, allargar l’estada dels visitants i omplir “un buit que no pot suplir l’administració municipal”.
LA XIFRA
Personal del consistori per evitar despeses
L’altra novetat del canvi de model de gestió és que, com a mínim d’entrada, el suport de personal de l’àrea municipal de Turisme permetrà suplir la plaça de gerent de l’ens, que “consumia pràcticament la meitat del pressupost de funcionament”, destaca Calabuig. Amb vista a l’estiu, però, sospesen contractar personal específic per a la comercialització de paquets i productes. La seu operativa d’atenció al públic es mantindrà a l’edifici del Tinglado del port, com preveu la concessió de l’espai al Club Nàutic.