El passat divendres 16 de setembre es va obrir l’accés a la plaça Catalunya després que s’acabessin les obres del Projecte de Remodelació.
Aquest projecte, redactat per l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, ha ordenat una de les zones amb més afluència d’usuaris del municipi ja que és on es troben diversos del edificis públics més importants de la població com són el Centre d’Atenció Primària, els Serveis Socials, el Centre de Dia Gent Gran i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. Fins el moment, el paviment de la plaça estava molt deteriorat i la zona d’aparcament es feia sense cap ordre ni diferenciació per a tal efecte.
La nova ordenació ha conservat el paviment tou existent amb un tractament químic per tal de proporcionar una imatge més natural i no tant dura a nivell paisatgístic, respectant i mantenint els pins existents. S’ha pavimentat les zones d’accessos directes als serveis públics, s’han col·locat lluminàries i s’ha ordenat la zona d’aparcament de cotxes i motos eliminant la de vehicles pesants. A partir d’ara, els automòbils de transport de càrrega hauran d’estacionar al pàrquing proper a la Sala Polivalent, a la zona senyalitzada a tals efectes.
Es va aprofitar el moviment de terres per tal de fer els monticles destinats a les zones verdes. Aquestes s’han distribuït en quatre zones, una d’elles sense enjardinar. La resta són tres espais als quals s’hi ha plantat algun arbre i planta arbustiva tots ells autòctons. S’ha defugit d’una plantació massiva de gespa reduint al mínim les necessitats de manteniment i de rec.
Els grup de joves de la Casa d’Oficis les Gavarres 2010-2011 han estat els encarregats de condicionar aquestes zones verdes. La Casa d’Oficis és un programa dirigit a joves majors de 16 anys i menors de 25 anys que estan en situació d’atur. Està promogut pel Consell Comarcal del Baix Empordà, i subvencionat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. Durant un any els joves que hi participen aprenen un ofici, en aquest cas treball forestal, jardineria i restauració del paisatge, i reben formació teòrico-pràctica d’aquest ofici, a més de formació complementària com català i informàtica.