La Direcció general de Patrimoni de la Generalitat ja pot vendre l’hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols, un dels immobles de l’herència intestada dels germans Anlló, després que hagi arreglat la problemàtica que existia en el Registre de la Propietat i que impedia treure’l a subhasta.
Com ja va informar aquest diari el març del 2014, una de les finques registrals que integren l’hotel, la 4070, no constava a nom dels Anlló ni de la Generalitat en el Registre de la Propietat de Sant Feliu, sinó que els seus titulars eren dos particulars. Davant d’aquest situació, que la Generalitat va detectar quan ja havia convocat la subhasta de l’immoble pel 8 d’abril de 2014, va obligar a suspendre el procés de venda per a aquest hotel.
La intenció del Departament d’Economia i Hisenda és convocar la subhasta de l’hotel Panorama durant el segon trimestre d’aquest any. Prèviament, s’haurà de fer una nova taxació –el 2013, l’hotel Panorama va ser taxat per un import d’1.825.000 euros.
D’aquesta manera, la Generalitat ha requerit de tres anys per arreglar aquesta situació, malgrat que judicialment els Anlló van guanyar un plet per la propietat d’aquest terrenys, com ja va explicar Diari de Girona el 8 de març de 2014. La finca 4070 es troba a la cantonada del carrer Sant Elm amb el carrer del Raig i, si bé formava part de les instal·lacions del Panorama, al Registre de la Propietat estava a nom de dos particulars.
En aquest sentit, els germans Francisco i Juan Anlló van acudir als jutjats per recuperar la titularitat d’aquesta finca i, el 2004, quan la Generalitat ja gestionava l’herència, se’ls va reconèixer la propietat. No obstant això, el canvi de propietat no es va fer efectiu al Registre de la Propietat, de manera que el 2014, quan la Generalitat va programar la subhasta, es va adonar que els titulars registrals no eren ni els Anlló ni l’administració catalana.
La Generalitat es va trobar amb un altre contratemps, ja que sobre la finca 4070 hi constaven dos embargaments per un valor conjunt de quasi 1,2 milions d’euros: un de l’Agència Tributària i l’altre de l’Audiència Provincial de Barcelona. Els embargaments requeien sobre el mateix propietari dels dos que figuraven al Registre.
Uns impediments que, segons va informar ahir el Departament, ja estan arreglats, cosa que ha de permetre dur a terme la subhasta de l’hotel.
Des de l’any 2004, la Generalitat és titular de l’herència dels germans Anlló Bou després que morissin sense testament i sense descendents, ascendents ni família coneguda fins al quart grau de consanguinitat.
D’acord amb la legislació vigent que regula les herències intestades, la Generalitat ha de destinar els béns o l’import obtingut de la liquidació de l’herència a projectes d’assistència social o institucions culturals, preferentment del municipi o la comarca d’on tenia la darrera residència el causant. Un cop l’herència estigui totalment liquidada, la Junta Distribuïdora d’Herències, un òrgan col·legiat del qual formen part la Generalitat i les corporacions locals, en aquest cas de Sant Feliu de Guíxols, serà l’encarregada d’obrir la convocatòria pública perquè les entitats interessades hi puguin participar com a beneficiàries.
Venuts, i pendents
En el cas de l’herència Anlló, de les onze finques que es van subhastar el 2014, se’n van adjudicar tres: l’antic Hotel Rex i Les Noies i l’antic Hostal Montserrat i un habitatge del carrer Creu, 56 de Sant Feliu de Guíxols. Els lots que van quedar deserts van iniciar un procés de venda directa, durant el qual es van vendre dos hotels més, els antics hotels Avenida i Regina, i un altre habitatge al Passeig de Guíxols 13.
En aquests moments, queden per vendre tres hotels –l’antic Rex II, el Mediterraneo i el Regente– i dos immobles als carrers Jacint Verdaguer 30 i Sant Martirià 22, que hauran de tornar a ser valorats en el moment en què es tornin a posar a la venda.