A Sant Feliu, el nou hotel Oma oferirà 24 cambres pensades per a estades llargues de gent gran
L’Oma, a Sant Feliu, és el primer hotel sènior de la demarcació
Cada cop més hotels de la demarcació opten per diferenciar-se de la competència i explotar segments de demanda més desatesos. I mentre que alguns grans complexos opten pel turisme familiar i les atraccions pensades per als infants, d’altres recorren el camí invers i miren d’esdevenir un vedat lliure del brogit de les criatures per a l’estada tranquil·la d’adults. En l’extrem d’aquesta línia, una de les novetats és el primer establiment sènior de les comarques gironines, pensat expressament per satisfer les necessitats, els gustos i els hàbits de la gent gran: és el nou hotel Oma de Sant Feliu de Guíxols, que espera obrir les portes a finals de setembre.
La promotora d’aquesta iniciativa, de quatre estrelles superior, és Rosanna Baleri, que va adquirir l’edifici de l’antic hotel Avenida dels germans guixolencs Anlló –ubicat a la confluència entre els carrers Girona i Joan Maragall–. Després de més de dos anys d’obres, explica que tot just ha pogut aprofitar l’estructura i les façanes de l’antic edifici, amb 24 noves habitacions que se sumaran a l’oferta hotelera del municipi –quatre menys que en l’hotel anterior per adaptar-lo a la normativa amb una nova escala d’emergència i espais relacionals en cada planta.
Baleri ha triat Sant Feliu perquè coneix força bé la població: “És una de les poques ubicacions de la Costa Brava on encara es pot fer vida amb normalitat tot l’any, i a l’estiu no se satura”, argumenta. I, a banda dels atractius a pocs metres de l’establiment, com el passeig marítim, la platja, els jardins de Juli Garreta, els camins de ronda i el museu al monestir, “serveix de punt de partida per a moltes excursions curtes, a Tossa, Platja d’Aro i Girona”.
Tot i apostar per la tercera edat, la intenció de l’Oma no és replicar les condicions d’una residència. Precisament s’adreçaran a hostes actius, per bé que disposen d’alguna habitació preparada per a acompanyants. Però se centren més en el tracte: “Plenament familiar i amb ànim de facilitar la solució de problemes freqüents, amb assistència 24 hores per a qualsevol problema de salut, de desorientació o amb l’idioma”, explica la propietària. I especialment en els detalls i en el caràcter de l’allotjament: aplicar preus ajustats a les estades llargues, suplir el minibar individual per espais relacionals comuns en cada planta i oferir menús adaptats a les dietes saludables baixes en sal, greixos i sucres.
Per al rodatge de l’establiment, Baleri avança que la cafeteria obrirà en els pròxims dies i el restaurant, aquest setembre, obert a qualsevol client extern, però amb espais reservats per als hostes a la planta superior. També acceptaran mascotes –gossos i gats dels hostes– i la intenció és obrir 365 dies a l’any, “també per Nadal i Cap d’Any, que són els dies en què la gent gran pot estar més sola”.