L’obra arrenca amb la reparació de l’estructura i l’aportació de nous blocs de pedra que han de substituir els deteriorats
Les obres de la controvertida reforma de l’espigó de Garbí de Sant Feliu de Guíxols han començat aquesta setmana. El projecte, que forma part de la rehabilitació, també polèmica, del passeig de Rius i Calvet, ha arrencat amb la reparació de l’estructura del trencaones i l’aportació de nous blocs de pedra que han de substituir aquells que es troben deteriorats a cop de llevantada, ha explicat el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs (Tots per Sant Feliu). Posteriorment, s’hi farà una capa de formigó de 60 centímetres perquè n’esdevingui la superfície i, d’aquesta manera, que sigui transitable amb seguretat. Finalment, s’hi posaran bancs, per contemplar la vista de la badia, i la il·luminació. El termini d’execució de l’obra és de dos mesos i l’import d’adjudicació és de 156.000 euros (més l’IVA).
Guíxols des del Carrer, a l’oposició a l’Ajuntament ganxó, ha estat la formació política que major rebuig i més critica ha expressat al projecte tant en general com a actuacions particulars –tala dels oms, per exemple– i, en el cas de l’espigó, el formigonat del paviment, quan la seva aposta era que s’utilitzés fusta perquè tingués, segons el seu parer, un impacte visual menor. En sintonia amb la posició de Guíxols des del Carrer respecte d’aquest assumpte hi ha la plataforma AlertaSantFeliu, que el 4 de novembre va celebrar una manifestació de protesta reclamant «prou formigó a la badia» i que «respecteu –s’entén que l’equip de govern– almenys el moll de Pedra –l’espigó de Garbí–».
En el ple d’aquest dimarts en què es va aprovar el projecte refòs de tota l’obra de Rius i Calvet, Saballs va fer referència a aquella concentració per deixar en entredit el rebuig que, segons els grups de l’oposició, provoca aquest projecte entre la ciutadania. Saballs s’hi va referir com a «manifestació apoteòsica d’assistents amb 63 persones», dels qual va insinuar que pocs eren empadronats o residents a Sant Feliu. Pere Albó (MES) li va retreure «el menyspreu cap a gent que es mobilitza»