L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir, a dos dies de les eleccions municipals del 26-M, el pressupost del Festival Porta Ferrada del 2020-2023. L’acord va tenir lloc en el ple extraordinari on es va aprovar el plec de condicions que ha de regir la contractació empresarial. Segons l’aprovat, l’aportació anual és de 380.000 euros i la contractació pot incloure un any més de pròrroga.
El govern ha justificat la decisió perquè considera que el model actual, de gestió en simbiosi entre públic i privat, ha donat uns grans resultats i ha singularitzat el festival guixolenc entre els més grans del país.Entre el plec de condicions s’estableixen nous criteris que incrementaran la inversió en contractació d’espectacles i propostes que es portaran a l’escenari guixolenc.
Amb el nou acord s’accentua també la realització de més estrenes, i s’obren diferents inquietuds. Entre aquestes hi ha la de potenciar els compositors locals (com Garreta o Goula),els creadors i els grups musicals locals. També es vol potenciar el fet de promoure programes pedagògics amb l’Escola de Música, i incrementar la línia social del festival, incloent el Festival dins del programa Apropa Cultura i promovent les entrades solidàries, el benefici de les quals va a finalitats socials.
El model del Festival combina gestió pública per part de l’Ajuntament, que fa una aportació anual de 380.000 euros, i aportació privada. Segons l’equip de govern, la combinació ha fet fer un pas qualitatiu de gegant al festival.
La història del festival
El Festival Internacional de la Porta Ferrada és un festival de música que se celebra anualment al municipi de Sant Feliu de Guíxols des dels anys 50. Nascut el 1958 a Sant Feliu de Guíxols, és el festival d’estiu amb més tradició d’Espanya. Amb un enclavament únic a la Costa Brava, destaquen totes les disciplines artístiques amb la participació de noms consolidats i talents emergents de l’escena internacional i nacional.