62 Festival de la Porta Ferrada amb 15 noms internacionals, 19 exclusives i 23 artistes debutants

62 Festival de la Porta Ferrada amb 15 noms internacionals, 19 exclusives i 23 artistes debutants

Del 12 de juliol al 20 d’agost Sant Feliu de Guíxols és converteix en l’epicentre cultural del sud d’Europa, amb musiques pop, jazz, clàssica, cançó d’autor, tradicional i dansa.

Suzanne Vega, Tom Jones, Genne Simmons, Robe, Madeleine Peyroux, Two Door Cinema Club, Andrea Motis, Umberto Tozzi, Amaral, Gregory Porter i Nacho Duato, noms destacats del programa.

Més d’un 30% de representació de produccions en català, un ambiciós programa

de sostenibilitat, producció circular i el benestar dels veïns i ciutadans de Sant Feliu de Guíxols.

Gilberto Santa Rosa, El Caballero de la Salsa, inaugura una edició que ja suma 27.450 entrades venudes

El Festival de la Porta Ferrada, degà dels festivals d’estiu de Catalunya, està a punt d’iniciar seva edició número 62, una cita ineludible pels amants de la música en directe. Amb el reconeixement d’haver estat el festival que més entrades va vendre l’estiu passat a la Costa Brava (60.000) i un impressionant cartell amb més de 30 actuacions, 19 d’exclusives amb 15 artistes internacionals, l’expectació per aquest esdeveniment és més alta que mai.

Més d’una trentena d’espectacles configuren una programació que inclou clàssics del pop i el rock dels darrers cinquanta anys, icones indiscutibles com l’incombustible Tom Jones i la presència per primer cop a comarques gironines del líder de Kiss, Gene Simmons. També el concert d’Umberto Tozzi en la seva gira de comiat dels escenaris, per donar força a les 19 exclusives del programa.

L’aposta continuada pels grans de la música contemporània del segle XXI té representació amb els esperats Two Door Cinema Club i el seu indie-electrònic ballable. Altres delícies són la visita de Suzanne Vega, una de les artistes més influents del folk-rock contemporani, l’exquisidesa del suec José González i el so alternatiu del gallec Xoel López. Estrelles nacionals com Robe Iniesta -cantant, compositor i líder d’Extremoduro-, Hombres G amb el seu únic concert a Catalunya aquest estiu i Seguridad Social & La Guardia, cartell doble en un remember dels vuitanta amb molta força, tambè actuaran a Porta Ferrada.

Antònia Font, Andrea Motis, Maria del Mar Bonet, La Ludwig Band, Guillem Gisbert i Clara Peya encapçalen els grans artistes del país, junt amb les noves tendències pels més joves de la mà de Mushkaa i Figa Flawas. Aquesta nodrida representació local, junt amb altres produccions del festival, sumen el 33% del total de la programació en llengua catalana.

El jazz sempre ha estat present a Porta Ferrada, i enguany té el seu propi cicle sota el nom Voices off Jazz. Diversos registres amb la veu com a protagonista ens portaran a un espectacular cartell del gènere. El millor cantant de jazz reconegut a escala mundial, Gregory Porter, obrirà el cicle després de molts anys sense trepitjar terres catalanes. Ens visita Andrea Motis per primer cop, amb el seu nou projecte discogràfic i més de vint músics a l’escenari. També estrenem en exclusiva del nou disc de Madeleine Peyroux, donant lloc a un cicle únic en el marc del Festival.

Des de l’altra banda de l’Atlàntic ens arriben El Caballero de la Salsa, Gilberto Santa Rosa, el referent mundial de la música brasilera Toquinho i la mexicana Julieta Venegas.

La creació del minicicle SOLOBACH representa un salt qualitatiu d’envergadura en la programació clàssica del Festival. Una proposta que vol tenir continuïtat en les pròximes edicions i que es fixa en les obres per a instrument solista que el geni J. S. Bach va escriure. Per iniciar aquest cicle, tres figures mundials del gènere portaran l’essència de J. S. Bach a l’església-monestir: Fabio Biondi amb partites i sonates per a violí sol, Miklós Perényi amb les Suites per a violoncel, i les conegudes Variacions Goldberg amb el gran clavicembalista francès Pierre Hantaï.

Les grans obres del repertori català tenen sempre un espai al Festival. La Camerata de Música Catalana, que tan bon record ens va deixar fa dos anys, torna amb un programa que inclou Juli Garreta, Morera, Brotons i Carles Marigó, pianista que tocarà la part solista de l’estrena del seu concert.

La dansa també serà present enguany amb la prestigiosa companyia de dansa de Nacho Duato, amb una presentació en exclusiva a Catalunya el 5 d’agost a l’Espai Port. Ens oferirà una nit màgica amb coreografies captivadores que han estat aclamades internacionalment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.