Segons Informa El Punt Avui Els tràmits perquè Sant Feliu de Guíxols esdevingui, l’any vinent, la setena estació nàutica de Catalunya avancen amb un seguit de reunions perquè els empresaris locals s’impliquin en la iniciativa. L’estació és una fórmula perquè el municipi sigui present en fires turístiques i nàutiques internacionals, i per això el consistori ha avançat els 37.000 euros necessaris per constituir-la i pagar la primera anualitat de funcionament. En el futur, però, s’aspira a un cofinançament entre els socis i el consistori.
L’alcalde, Joan Alfons Albó, va destacar que l’ens deixarà la promoció turística a les mans del sector empresarial, “que és on rau el coneixement”. A la reunió d’ahir hi van assistir una trentena d’empreses locals, però també, per exemple, de Santa Cristina. A principis del 2014 convocaran l’assemblea per constituir l’estació, en què es decidiran aspectes com les quotes que pagarà cada associat i la primera junta directiva, amb un president i un gerent. Els altres puntals de promoció que sí que dependrien del consistori seran l’exposició Thyssen i el Festival de la Porta Ferrada.
Models a imitar
Els responsables de les estacions de Roses i Sant Carles de la Ràpita van exposar ahir les experiències per dinamitzar l’arribada de turistes, un aspecte que a Sant Feliu pretén encarar-se més cap a estratègies que facin allargar l’estada –i consegüentment la despesa– dels visitants a la població. En el cas de Roses, el president, Miquel Gotanegra, va explicar que els 250 associats generen el 65% de l’activitat econòmica al municipi, i va donar detalls d’iniciatives com ara els informadors de carrer, que resolen dubtes als visitants, i el programa de pesca-turisme, que a la confraria guixolenca estudien adaptar.
Respecte a Sant Carles, es tracta d’una població amb una oferta de places hoteleres similar a la guixolenca, i on s’ha incrementat notablement l’organització d’activitats i l’arribada de turistes des que l’ens es va crear.