Segons Informa El Punt Avui El sector pesquer gironí ha encarregat un estudi a la Universitat de Girona per millorar la comercialització del peix a les set llotges gironines. L’estudi, que analitzarà l’evolució econòmica de les llotges en els darrers tretze anys, ha de servir també per establir un full de ruta per saber “cap on hem d’anar”, afirmava ahir el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona i patró major de Roses, Antoni Abad. Aquesta federació va signar ahir, a la seu de la Confraria de Pescadors de Roses, el conveni de col·laboració amb Caixabank, que serà patrocinador de l’estudi amb una aportació de 8.000 euros. L’estudi, titulat L’evolució econòmica de les llotges de la costa gironina: 2000-2013, s’ha encarregat al grup de recerca en economia del turisme, indústria i serveis de la Universitat de Girona i serà dirigit per la professora Anna Garriga. A més de Garriga, els autors de l’estudi seran Modest Fluvià, Albert Saló i Ricard Rigall.
Set llotges
Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes són les set llotges que s’analitzaran i es determinaran els trets diferencials de cadascuna. “És important que hi hagi algú extern a nosaltres que estudiï la situació i tregui les conclusions, que seran una base sòlida per saber cap on hem d’anar”, hi afegia Antoni Abad, un cop signat el conveni ahir i recordant que es tracta del primer estudi d’aquestes característiques que es fa en el conjunt de les llotges gironines. “Alguna llotja pel seu propi compte havia encarregat algun estudi, però aquest és el primer que fem tots junts. Diuen que la unió fa la força”, va repetir Abad.
Valor afegit
Segons el president de la federació, des de fa temps els pescadors de les comarques gironines estan preocupats per donar un valor afegit als seus productes, a partir de la gran qualitat de les espècies que es pesquen, i l’objectiu és millorar la comercialització de les seves captures. Un dels aspectes que concretarà l’estudi serà l’evolució en els preus i el nombre de captures per a les principals espècies que es distingeixen a les diferents llotges. Es preveu que el treball estigui acabat l’abril que ve.