L’oferta d’FP s’ampliarà el curs que ve amb vuit cicles

L’oferta d’FP s’ampliarà el curs que ve amb vuit cicles

 

Girona. Fotos dels a

Segons Informa El Punt Avui El mapa d’estudis de formació professional a les comarques gironines s’ampliarà el curs que ve amb l’oferta de vuit nous cicles, tres dels quals de grau mitjà i cinc de grau superior. Els cicles de grau mitjà són: atenció a persones en situació de dependència (INS Pla de l’Estany de Banyoles), farmàcia i parafarmàcia (INS Alexandre Deulofeu de Figueres) i elaboració de productes alimentaris (INS La Garrotxa d’Olot). I els cicles de grau superior són: disseny i moblament (INS Josep Brugulat de Banyoles), química industrial (INS Serrallarga de Blanes), direcció de cuina (INS Baix Empordà de Palafrugell i INS Abat Oliba de Ripoll) i animació sociocultural i turística (INS Pere Borrell de Puigcerdà). I en sis d’aquests casos, els estudis s’impartiran en modalitat dual, un sistema que permet a l’alumne fer una part de l’aprenentatge en una empresa. L’FP dual va guanyant terreny i el curs vinent s’estendrà a tretze instituts gràcies a la implicació d’un centenar d’empreses.

Així, amb vista al curs 2014/15, Ensenyament oferirà 7.470 places de batxillerat (120 més que el curs passat), 7.200 de cicles formatius de grau mitjà (amb 180 més) i 4.380 de cicles formatius de grau superior (amb 150 més). El director d’Ensenyament a les comarques gironines, Albert Bayot, va presentar ahir aquestes dades amb motiu de l’inici del període de preinscripció per al batxillerat i els cicles de grau mitjà. Bayot va indicar que amb cada nou increment de l’oferta de cicles formatius s’intenta reajustar el mapa d’FP de les comarques gironines, que està descompensat en algunes comarques.

Batxillerat de tardes

En l’àmbit del batxillerat, una de les novetats més importants serà la posada en marxa, de forma experimental, d’un batxillerat de tardes a la secció d’institut La Miquela de Bescanó. En aquest centre es treballa, des de fa temps, en projectes europeus i les matèries s’imparteixen en tres llengües, incloent-hi l’anglesa. També cal destacar la introducció de la modalitat d’arts plàstiques i disseny a l’INS Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols i l’arribada del Batxibac (doble titulació francesa-espanyola) a dos centres més de la demarcació: l’institut Montsacopa d’Olot i l’Illa de Rodes de Roses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.