Segons Informa El Punt Avui Teresa Rovira Comes va morir dimarts, 23 de setembre, a l’edat de 96 anys. Filla de l’escriptor i polític Antoni Rovira Virgili, va néixer a Barcelona el 1918 però va estar molt vinculada a Sant Feliu de Guíxols arran del seu matrimoni amb Felip Calvet Costa, comerciant de taps del municipi i col·laborador estret del qui fou president de la Generalitat a l’exili, el també guixolenc Josep Irla.
La Teresa i en Felip es van conèixer a l’exili, a la Residència d’Intel·lectuals Catalans, institució creada a Montpeller sota el patronatge de diverses entitats. Es van casar l’any 1946 a Andorra, l’únic lloc on aleshores podien celebrar la cerimònia en català, i es van instal·lar a Perpinyà. Malgrat tot, les visites a Catalunya cada vegada eren més freqüents, especialment per part d’ella. Teresa, bibliotecària de formació, acabà els seus estudis de l’especialitat el curs 1949/1950 a Barcelona, i el 1953 obtingué una plaça de bibliotecària a la Biblioteca Popular d’Esparreguera. La parella retornà definitivament de l’exili el 1958 i s’instal·là a Barcelona, sense perdre mai el contacte amb Sant Feliu. Del 1971 al 1981 dirigí la Biblioteca Popular de Santa Pau i, del 1981 al 1983, fou cap de la xarxa de biblioteques populars de la Diputació de Barcelona. En el camp de la biblioteconomia, s’especialitzà en literatura juvenil i infantil.
El 2003, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va nomenar Felip Calvet fill predilecte (a títol pòstum) i Teresa Rovira, filla adoptiva de la ciutat. El mateix any, Teresa Rovira féu donació a l’Arxiu Municipal del fons documental del seu marit, de gran interès per a l’estudi de l’exili català de 1939 i de la trajectòria personal i política d’Irla.