Segons Informa Radio Sant Feliu L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) posa en marxa una campanya de reciclatge de materials d’escriptura per recolzar la defensa del territori
“Passa a l’acció, recicla i defensa la natura” és la nova campanya que promou l’ANG per a la recollida de materials d’escriptura que ja no es poden utilitzar, i així aconseguir recursos per a les accions de defensa del territori, com la lluita contra les prospeccions marines o la conservació dels camins públics. La campanya, implantarà punts de recollida de materials d’escriptura a centres educatius, biblioteques, oficines i hospitals. S’hi poden adherir tots aquells centres de treball que vulguin col.laborar en el reciclatge d’aquests materials un cop finalitzada la seva vida útil.
Els materials d’escriptura són eines de treball que es fan servir en els centres educatius, a la feina o a la llar. Majoritàriament estan fets de plàstic o de metall, materials que es poden reciclar amb facilitat, però MOLTS dels bolígrafs, fluorescents i portamines que utilitzem acaben a l’abocador o a la incineradora.
En poc de més d’un segle, el plàstic s’ha fet indispensable en l’enginyeria moderna i en la producció de béns de consum de masses. En només 50 anys, la producció mundial de plàstics ha passat de 1,5 milions de tones a l’any el 1950 a 245 milions de tones el 2008, una tendència que s’espera que continuï.
El plàstic es percep sovint com un material barat i d’un sol ús, i els percentatges de reciclatge en general són baixos. La meitat dels residus plàstics generats a Europa acaben en abocadors. Amb aquesta campanya l’entitat ecologista pretén fomentar el reciclatge, especialment del plàstic, instal.lant contenidors en els principals punts productors d’aquests materials d’escriptura. En els punts de recollida es poden recol.lectar tots els instruments d’escriptura, sigui quina sigui la seva marca o material: bolígrafs, portamines, plomes i correctors (excepte els llapis de fusta, ceres, regles, i adhesius de barra).
Un cop recol.lectats els residus, l’ANG s’encarregarà d’anar a buscar-los i enviar-los a una empresa anomenada «Terracycle» que els transforma en nous productes, com per exemple bancs per a jardins, regadores, moneders, etc. Per cada quilo recol.lectat «Terracycle» farà un donatiu a IANG per a la defensa del territori.
Més informació sobre els punts de recollida actuals.