El proper divendres 13 de novembre, a les 6 de la tarda a l’Ajuntament de Sant Feliu, es portarà a terme la presentació a Sant Feliu de Guíxols del Projecte Rossinyol, un projecte de mentoria per afavorir la inclusió i integració de l’alumnat estranger basat en el treball voluntari de l’alumnat universitari que, degudament format i acompanyat, el desenvoluparà al llarg del curs.
Consisteix en una mena d’acolliment fora de l’escola i fora de l’horari escolar on un universitari o ex-universitari li fa de “germà gran” a l’alumne per tal de que conegui millor el seu entorn.
Aquest projecte es desplega gràcies al repartiment de compromisos i responsabilitats entre la Universitat de Girona i l’enllaç territorial que és el representant de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, del qual hi assistiran l’alcalde, Carles Motas, el regidor d’Ensenyament Josep Ramon Llobet i tècnics de l’àrea. També es comptarà amb l’assistència d’un representant de la Universitat de Girona, professorat dels instituts Sant Elm i Sant Feliu, alumnes i familiars a més d’alumnes de la Universitat de Girona.
Aquesta iniciativa es concep com un projecte territorial amb una clara voluntat municipal. En aquest sentit, doncs, les contraparts legals que assumeixen el projecte i que se’n responsabilitzen són, per una banda, la UdG i per l’altra l’Ajuntament que va dirigit a nens i nenes en risc d’exclusió social, d’origen estranger, amb dificultats per comunicar-se en català (però amb un coneixement mínim de la llengua per poder-ne comunicar amb el mentor/a), procedents de famílies amb dificultats econòmiques i amb absència de referents universitaris en l’entorn familiar.