SFG I L’APLICACIÓ DE LA LLEI DE LA TRANSPARÈNCIA

SFG I L’APLICACIÓ DE LA LLEI DE LA TRANSPARÈNCIA

 

600-TRANSPAR

Fa uns dies que es va publicar un estudi estadístic que recollia la puntuació d’una vuitantena de municipis en l’aplicació de la Llei de la Transparència, a través de la qual, i especialment inserida en els anomenats “Portals de la Transparència”, es publiquen on-line dades sobre retribucions, declaracions patrimonials, informes d’auditoria financera, pressupostos, publicació de subvencions rebudes, adreces de correus electrònics dels càrrecs electes, bústies de reclamació, etc.
Pel què fa a les comarques gironines, els ajuntaments de La Bisbal d’Empordà, Puigcerdà, Salt i Sant Feliu de Guíxols encara treien nota baixa en aquesta qüestió.
Malgrat que molts ajuntaments varen iniciar l’aportació de dades des de fa mesos, altres, per qüestions diverses,  han escurat el termini que la Llei 19/2014, de 29 de desembre, que obliga a publicar un mínim d’ítems, des de l’1 de gener de 2016.
A Sant Feliu de Guíxols des de fa setmanes ha contractat una persona per realitzar aquesta tasca específica, i la nostra ciutat ha optat per seguir un model-patró aportat pel Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya..
Des de la darrera setmana de desembre de 2015 es pot accedir al portal a través del web oficial www.guixols.cat o bé ciutada.guixols.cat. Ja hi ha força continguts publicats, i progressivament s’aniran ampliant la resta de dades per donar compliment a la llei que considera que la seva regulació en l’activitat pública és un dels pilars bàsics de transparència, accés a la informació i bon govern.
Aquesta regulació entén la transparència com una obligació a càrrec de l’Administració, que ha de facilitar de manera proactiva, és a dir, sense necessitat de demanda expressa, la informació sobre dades i continguts de diversa naturalesa que són referencials respecte de la seva organització, funcionament, presa de decisions més importants i gestió dels recursos públics.
Per tant, es posarà a l’abast dels ciutadans el contingut de convenis, contractes, subvencions, acords de ple, agenda dels alts càrrecs, contactes, i altres dades.
Segons l’Ajuntament, el seu interès és “contribuir a una administració clara, transparent, eficient i dinàmica, que doni resposta ciutadana el més aviat possible, gràcies a les noves tecnologies”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.