La resposta del regidor de Turisme, Desenvolupament Econòmic i Manteniment de Ciutat, Salvador Calabuig, a una pregunta de Guíxols des del carrer, en el ple del passat dijous, en què es demanaven detalls sobre els responsables de la seguretat de la Via Ferrada, la dificultat en el recorregut o les assegurances, entre altres qüestions, va permetre disposar d’informació actualitzada sobre aquesta activitat que és, amb diferència, la que atrau més visitants a Sant Feliu durant tot l’any.
Calabuig va identificar l’empresa de Sant Feliu encarregada del manteniment, A.G.O. Organització S.C., que fa una revisió integral cada dos mesos (sis a l’any), a més d’una complementària a càrrec d’un enginyer especialitzat. També va afegir que es disposa d’una partida per anar substituint tot el material que pugui patir desgast.
En referència a la pregunta de si els usuaris disposaven d’assegurança el regidor va respondre que, com en altres esports que es realitzen a la Via Verda o fent senderisme, cada persona que ho practica hauria d’estar assegurada a través d’alguna associació que li permeti tenir-la. De tota manera, va apuntar, que ben aviat és un servei que es podrà facilitar in situ.
En referència a l’ampliació va dir que quan el govern va entrar hi havia un magnífic projecte per ampliar la Via Ferrada des de Cala Jonca, que l’únic problema que hi havia és que no complia les normes ambientals i que se n’ha redactat un altre.
Declarava que justament feia dos dies que s’havien trobat amb l’enginyer i que es va reunir amb tècnics municipals de les àrees d’Esports i de Medi Ambient, que li varen indicar exactament per on han de passar els nous trams per solucionar els problemes mediambientals que s’havien detectat. És a dir, que s’ha de desviar per permetre la nidificació del corb marí emplomallat que nia a la zona.
Quan s’acabi aquesta ampliació es faran alguns canvis logístics que considera que aniran en benefici de totes les parts, com ara que la sortida de la Via Ferrada es farà des de Cala Jonca i així els vehicles dels usuaris no molestaran als veïns del Molí perquè podran aparcar al port i, en l’edifici d’El Tinglado, es centralitzarà la gestió de la Via Ferrada a més de les activitats consolidades com el cicloturisme, senderisme, activitats nàutiques, escafandrisme, nàutica esportiva, vela, etc.
Com ja havia avançat, va destacar que en aquest mateix punt s’oferirà la possibilitat de fer assegurances d’un dia, com es fa a les pistes d’esquí, a més de comptar amb la possibilitat de llogar el material, o fins i tot de comptar amb guies especialitzats.
També s’havia preguntat si qualsevol persona pot accedir a fer el recorregut i va contestar que ell mateix, que no és gaire alt, l’havia fet de forma agradable, sense cap dificultat, seguint les indicacions que en el mateix àmbit informen als usuaris.
Us convidem a veure un vídeo de 4 minuts enregistrat per David Bedoya, un usuari que portava una càmera de casc mentre feia el recorregut: https://t.co/eTWotrjcL6