En el marc del projecte sobre la Diversitat Familiar, l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, amb la implicació de tota la comunitat educativa del municipi, ha editat 700 llibretes sobre diversitat familiar que es començaran a repartir aquesta mateixa setmana entre les famílies de la població.
Una iniciativa sorgida de l’AFA de l’Escola Pedralta que ha esdevingut un projecte municipal on s’hi ha implicat tota la comunitat educativa (famílies, escola i ciutat) i que pretén sensibilitzar a la ciutadania de la importància de normalitzar els diferents models familiars, trencant els possibles estereotips i creences limitadores envers totes aquelles realitats que s’allunyen de la família tradicional.
Des del Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro ja fa anys que es treballa per acompanyar a les famílies en el procés d’educar els fills i filles i cal dir que, en els darrers anys, aquest ha estat un dels seus objectius més prioritaris. Encapçalats per la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Imma Martí, enguany encara s’hi vol donar més força al projecte i s’està treballant per poder oferir nous serveis i noves respostes a la gran diversitat de necessitats de les famílies del segle XXI.
El projecte “A Santa Cristina d’Aro aprenem de les diversitats” és una d’aquestes accions dirigides a les famílies i l’edició d’aquestes llibretes n’és un dels resultats. Un projecte sorgit d’un treball compartit entre els centres educatius Escola Bressol El Guirigall, Escola Pedralta i IES Ridaura, a més d’altres agents vinculats de manera directa o indirecta amb l’educació dels infants: Espais Familiars de Santa Cristina d’Aro; Biblioteca Municipal; Àrea de Serveis Socials; Joventut, Educació i Igualtat; Policia Local; Servei d’Intervenció Educativa; AMPAs i AFAs, entre altres.
Tots aquests agents educatius han participat en una formació especialitzada en diversitats familiars que ha tingut com a objectiu principal construir una mirada compartida i oberta envers les famílies i, a la vegada, cercar i generar recursos i estratègies per tal que cada persona, des del seu context, pugui acompanyar a infants i joves en el procés de construcció de la seva pròpia identitat, des de la llibertat en les relacions i la pluralitat d’alternatives familiars.
Durant el curs escolar 2021-22 s’organitzaran diferents activitats al voltant de la temàtica (xerrades, tallers, conta contes, cinefòrums, teatre social i moltes altres iniciatives), que tindran com a principal objectiu ajudar a construir un món millor.
Amb l’edició i distribució d’aquestes llibretes s’espera que el seu contingut ajudi a reflexionar sobre els possibles prejudicis i estereotips que existeixen envers aquest tema, garantint així el camí cap a una societat més plural, diversa i lliure.