Segons Informa Tribuna Ganxona Donat que l’Espai del Metge i de la Salut Rural està gestionat per una Comunitat integrada pels tres municipis de la Vall d’Aro (Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro-S’Agaró), aquest curs 2011-2012 s’han començat a impartir conferències no només a la seu de l’EMSR, a l’Edifici del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, sinó també a la resta de poblacions de la Vall d’Aro, així com també a la Universitat de Girona.
En el marc d’aquesta nova oferta, el passat divendres 13 de gener de 2012, al Centre Avenir Fanalenc de Platja d’Aro, es va impartir la conferència “Salut i Banys de mar. Els orígens del turisme a la Costa Brava”, a càrrec de Sílvia Alemany (Directora del Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural) i Laura Francès (Tècnica de l’Espai del Metge i de la Salut Rural). La presentació la va fer Dolors Guirado, (Regidora de Règim Interior i Recursos Humans de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró).Una xerrada que va oferir un recorregut històric per el que va ser una realitat fins no fa tants anys: la pràctica de la talassoteràpia a les nostres platges, a través del Balneari de Sant Feliu de Guíxols i els Banys de Sant Pol i S’Agaró. Una pràctica que s’inicià amb finalitats curatives i saludables i que cada vegada més, anar agafant un caire més lúdic i social, que propicià l’arribada del primer turisme a la nostra costa.
Per aquells que no hi varen poder assistir o que estan interessats en la temàtica, es pot avançar que els propers 13, 14 i 15 de juliol de 2012 se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols el IV Curs d’Estiu de la Càtedra Martí Casals de la UdG, que tractarà sobre Aigua, Salut i Balnearis.
La propera xerrada del cicle tindrà lloc el divendres 24 de febrer i tractarà sobre “Medicaments: cara i creu”, a càrrec de la Dra. Fina Camós (Cap del Servei de Farmàcia dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà), a la Sala d’Actes de l’Espai del Metge i de la Salut Rural (Pl. Monestir s/n. Sant Feliu de Guíxols).