Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro signarà un conveni amb l’empresa Camós & fills perquè els faciliti un ADN sintètic que s’aplicarà en els elements del mobiliari urbà del municipi perquè els puguin identificar en cas que els robin, i la policia els recuperi. El primer tinent d’alcalde, Jordi Oriol (CiU), ha explicat que la intenció es oferir el servei a les empreses locals perquè també puguin identificar els objectes de la seva propietat. Segons l’Ajuntament cristinenc, ja hi ha diversos municipis com Figueres, Llançà, Olot, Castelló d’Empúries, la Jonquera i l’Escala que utilitzen aquest ADN sintèntic.
Oriol ha manifestat que el mobiliari urbà de Santa Cristina fa temps que és objecte de continus robatoris, sobretot les tapes de clavegueram i papereres de ferro. Fins i tot, ha apuntat el regiddor, s’han soldat tapes de clavegueram davant la seva desaparició corrent.
Jordi Oriol ha explicat que aquest sistema consisteix en l’aplicació d’un esprai invisible a l’ull humà en l’objecte. L’esprai estableix un codi que n’identifica la procedència i que és comprovable a través d’un lector de làser especial. Així, en cas que l’objecte sigui robat i els cossos policials el recuperin, es podrà comprovar a través d’aquest ADN sintètic a quin municipi pertany i retornar-lo.