Segons Informa Tribuna Ganxona Això és el que proposen la Universitat Ramon Llull (amb una oferta de sis cursos) i la Universitat de Girona (amb un curs) aquest estiu a Sant Feliu de Guíxols. Les dues institucions compten amb la col.laboració i suport de l´Ajuntament a l´hora d´organitzar-los.
L´oferta és rica i variada, amb una temàtica exquisida. Els residents a Sant Feliu de Guíxols tenen descomptes, que poden arribar fins al 40%. Tots els cursos estan reconeguts com a crèdits per als estudiants de les universitats i com a crèdits de promoció docent de l’ensenyament no-universitari.
- Universitat Ramon Llull, oferta formativa
-Pel que fa als cursos de la Universitat Ramon Llull, es comença amb un apassionant curs d´introducció al submarinisme (2 a 4 de juliol), de la mà de Fran Gómez. El curs introduirà l’alumnat en el fascinant món submarí de la Costa Brava. Constarà d’una part teòrica sobre els elements bàsics del submarinisme, procediments de seguretat i d’immersió. I una part pràctica, amb dos mòduls d’immersió en aigües confinades i dos mòduls d’immersió en aigües obertes, fins a 12 metres de profunditat, a la cala de Les Sofreres, un espai on encara és present la posidònia i nombroses espècies marines, i que està proposat com a part d’una futura reserva submarina.
-Endinsar-se en el monestir i descobrir les petjades dels benedictins és el segon gran curs (6 i 7 de juliol), amb nombrosos especialistes sobre el període medieval i el monestir de Sant Feliu.
El curs realitza una immersió al món benedictí des d’un punt de vista històric i que ens portarà finalment fins al present i a l’aprofitament turístic i de coneixement que ens poden aportar els monestirs com a elements religiosos o com a elements del patrimoni cultural. El curs abordarà els temes següents: els benedictins a Catalunya i a Sant Feliu de Guíxols, la vida quotidiana i l’alimentació als monestirs benedictins, l’aprofitament turístic dels monestirs i els nous usos de les hostatgeries.
-Les claus per descobrir-se un mateix, són la proposta que fa la Universitat amb Antonio Jorge Larruy del 2 al 5 de juliol. Des d ‘una perspectiva simple, clara i profunda, aquest curs d’autoconeixement vol ensenyar als participants les claus pràctiques per saber qui són veritablement, com funcionen i què necessiten aprendre per ser feliços per si mateixos. Per mitjà de l’eina de la Psicología Transpersonal, es facilitarà el descobriment i el desenvolupament del potencial innat que tenim al nostre interior, assentant les bases per crear una vida més plena, autèntica i
amb sentit.
-L´apassionant Egipte faraònic (una proposta del 9 al 13 de juliol), de la mà de Francesc Aicart i Xavier Martínez, porta enguany la simbologia i els mites de l´Egipte dels faraons, del jeroglífic a la literatura.
El curs oferirà un recorregut per la literatura egípcia des dels seus orígens fins al final de l’època faraònica. Els eixos principals del curs seran els mites religiosos, els textos èpics i la literatura d’entreteniment, sense oblidar el treball dels aspectes fonamentals de l’escriptura jeroglífica.
-Les grans veus de l´òpera (13 i 14 de juliol) amb Marcel Gorgori, explicarà les característiques dels diferents tipus de veus que podem escoltar en una òpera. A continuació, citar i escoltar els noms més importants que ha donat cadascun dels tipus de veus.I, finalment, mostrar els recursos d’expressió vocal i musical que aquests grans
artistes han de fer servir, de vegades obligats per la partitura i de vegades per voluntat pròpia, per transmetre les emocions que aconsegueixen infondre en el públic que els escolta.
-Un dels plats forts serà el curs “Paisatges de llum, paisatges de somni, de Gauguin a Delvaux – Col.lecció Carmen Thyssen”, un curs que lliga amb l´exposició que es podrà veure a l´Espai Carmen Thyssen del Monestir. En una sola sessió (20 de juliol) es combinarà l´art, amb música de temàtica lligada amb l´exposició, i conferències de Pilar Giró i Daniel Giralt-Miracle.
- Universitat de Girona, balnearis
Aporta enguany el curs “Salut i Aigua. Balnearis i banys de mar”, del 13 al 15 de juliol. Amb aquest IV Curs d’Estiu, la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la Universitat de Girona vol contribuir, des dels àmbits de les humanitats, les ciències socials i la salut, a reforçar i complementar les accions desenvolupades
en el marc del Campus d’Excel·lència Internacional Euromediterrani del Turisme i l’Aigua de la Universitat de Girona i la Universitat de les Illes Balears. El curs té per principal objectiu donar a conèixer el passat i el present del món balneari a Catalunya i a Espanya, i prioritzar la perspectiva comparada i els enfocaments generals amb els estudis de casos. El tema es plantejarà des d’enfocaments del tot interdisciplinaris, garantits per la presència d’experts en diverses disciplines, com ara la medicina, la història, l’antropologia, la geografia, la literatura, la història de l’art, l’arquitectura, l’urbanisme i la química.
Vegeu el document en format Flash animat, o descarregueu-vos el [Document PDF] per tenir tota la informació sobre l´oferta de cursos d´estiu organitzats per l´Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols en col.laboració amb la Universitat Ramon Llull (6 cursos) i la Universitat de Girona (1 curs).