Segons Informa Radio Sant Feliu La quarta edició de la Marató de Donació de Sang comptarà amb més d’un centenar d’entitats, colles, grups musicals, comerços i voluntaris hi participaran però d’una forma molt diferent a les tres que s’havien fet fins ara. En aquesta edició el carrer serà el principal escenari, en comptes de llocs tancats com el pavelló, així es va decidir en una reunió celebrada dimecres al vespre al saló de sessions de l’Ajuntament de Sant Feliu.
Mentre els qui desitgin donar sang tindran les dependències de l’antic hospital, molt àmplies i compartimentades, el centenar llarg de col.lectius animaran tota la zona centre de la ciutat en mitja dotzena d’escenaris al carrer, i un de grans dimensions.
Al temps que es pot anar passejant en les diades prèvies al Nadal, comprant o prenent un cafè, es trobarà que davant seu hi ha un petit grup de cantaires d’havaneres, de colles locals, que interpretaran una o dues peces. I deu minuts més tard un duet o un trio de l’escola de música ocuparan el lloc de les havaneres i interpretaran una petita peça de jazz. No passarà gaire més temps que es trobaran amb un grup petit de nens cantant una nadala. I no només música: dansa, actuacions teatrals, mim, karaoke, demostracions esportives i mainada.
Un dels artistes locals més reconeguts ja ha expressat la idea de treballar una obra vistosa amb criatures. Els futbolistes del Guíxols podran fer uns tocs de pilota. Altres entitats faran xocolata desfeta o couran botifarres; o se sentirà la percussió ganxona. La idea és fer bullir d’actuacions i de creativitat el centre de la ciutat durant tot el dissabte, de tal forma que en tots els carrers que porten cap a l’antic hospital es noti que hi ha quelcom diferent, que engresqui, que sigui conegut per tothom, i que sobretot faci ciutat.
No només per l’orgull de fer-ne, sinó també per mostrar als potencials visitants la diversitat creativa de Sant Feliu de Guíxols, que s’uneix en una gran festa de la solidaritat a l’hora de donar sang. I tots, els d’aquí i els de fora, podran anar a donar sang. Si s’aconsegueix la xifra que s’ha aconseguit en les dues maratons anteriors (vora els 500 el 2008 i 2010) es pot dir que Sant Feliu aporta en un dia la meitat de tot el que es recolliria de sang en tota Catalunya, segons dades del Banc de Sang i de Teixits, presents també en l’acte.
D’entrada el canvi d’emplaçament (del pavelló al carrer) va sobtar, però la idea de fer participar vianants, comerciants, establiments, mainada i tot el centre, l’agafaven com a positiva. Les actuacions es fan, d’alguna manera, per arrossegar les persones cap al lloc on es dóna sang.
S’han previst noves reunions, pensades especialment per a noves incorporacions de possibles col·lectius com AMPA, escoles de dansa, hip hop, artesans especialitzats en alguna matèria i similars.
La regidora de Serveis Socials Verónica Lahoya, va sentir-se molt orgullosa “per com s’involucren els col·lectius de la nostra ciutat”. Per la seva banda, l’alcalde, Joan Alfons Albó, va defensar la idea de fer el canvi de rumb en la marató de donació de sang i convertir-lo en un fet de promoció i d’activitat al carrer