Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro té previst entregar durant el pròxim més de maig a Costes de l’Estat un nou projecte, ja amb caràcter executiu, que permeti ser executat i reobrir el camí de ronda tallat entre la cala del Pi i la de Belladona des de l’any 2010. Així ho ha explicat el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé (CiU). Segons Solé, es tracta d’un projecte “executable a un cost raonable”. Solé calcula que l’execució d’aquest projecte suposaria una inversió pública de 600.000 euros. A més, ha subratllat que segueix el trajecte tradicional del camí de ronda, de manera que “s’evitaran pagar unes expropiacions que feien els costos inassumibles”, afirma Solé fent referència al projecte anterior que tenia en compte pujar el camí, cosa que afectava finques privades.
El temporal de neu del març de 2010 va provocar esllavissades al camí de ronda nord de Platja d’Aro, obligant a tancar-lo el desembre d’aquell any des de la Cala Sa Cova a la Cala Belladona. Uns mesos més tard, ja el juny de 2011, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va intervenir en aquest camí de ronda i va reobrir el tram que va de la Cala Sa Cova a la Cala del Pi, després d’executar-hi les actuacions necessàries per garantir el pas i consolidar els arcs que s’havien desplaçat.
No obstant això, va quedar pendent, i encara ho està, la resta de trajecte del camí de ronda fins a la cala Belladona, on la solució és més complexa. Inicialment es va projectar el canvi de trajecte del camí de ronda, però, finalment, l’Ajuntament ha optat per una opció que no implica modificacions en el traçat i sense afectar propietats privades. Aquesta opció serà presentada a la Direcció General de Costes de Madrid en una reunió que en principi tindrà lloc el mes de maig. L’execució, però, ja dependrà de les prioritats estatals i de la disposició de diners.
D’altra banda, referent a la Llei de Costes que allibera certs espais urbans afectats fins ara per la zona de servitud maritimoterrestre (un dels quals és a Platja d’Aro, on hi ha 117 finques i 84 edifciacions involucrades), Solé ha alertat que el tràmit per regularitzar aquestes construccions serà “lent i farragos, pura burocràcia”. La nova Llei de Costes convertirà l’espai d’aquestes finques de domini públic a patrimoni de l’Estat, en què es permeten les transmissions. Així, en la regularització que els propietaris hagin de fer els costarà temps i diners, entén Solé, que ha defensat, i ja ho ha fet saber a Costes, que el més senzill tant per l’Estat com pels propietaris seria fer la regularització automàtica. “Es tracta de fer-ho fàcil als ciutadans”, ha conclòs.