Segons Informa Radio Sant Feliu Fran Gómez, guixolenc d’adopció i propietari de Piscis Diving, és un personatge inquiet, un activista en pro de la natura, especialment del mar, els seus continguts i tot el que l’envolta. I no només actua en aquesta part del territori sinó que a altres destins, com ara Thailàndia, es capbussa com si formés part de la fauna marina, aquella que fa una dotzena d’anys que no forma part de la seva dieta personal.
En Fran és un dels defensors a ultrança d’una reserva marina a Sant Feliu i diu que no entén com a hores d’ara encara no és una realitat. Personatge incòmode per a les autoritats però perseverant amb el seu convenciment que el turisme ecològic no és només una necessitat per salvar els fons marins i els territoris sinó la principal solució a la creació de riquesa a Sant Feliu.
En els seus càlculs, assegura que la Ciutat deixa d’ingressar anualment 10 milions d’euros i pren com a referència la protecció de les Illes Medes (des de 1983) que conserven i segueixen mantenint els valors culturals i indicadors de benestar social. Però no solament les Medes són importants per a la pesca o el turisme, sens dubte la zona és també de gran importància per a la recerca i es desenvolupen múltiples màsters, doctorats i programes europeus per a l’estudi d’espècies clau (esponges, coral vermell, llagosta, etc.). Respecte a la pesca assegura que a la Reserva Marina, hi ha entre cinc i deu vegades més peixos que en qualsevol altre lloc de la costa catalana no protegida.
Quan al benefici econòmic, comenta que les múltiples activitats d’oci recreatiu suposen una gran font d’ingressos i que diverses empreses de busseig, nàutica, pesca recreativa i tradicional (a les àrees permeses) i l’educació ambiental fonamenten la seva economia gràcies a la conservació d’aquesta zona.
Els principals objectius que regulen les àrees marines protegides contemplen com a prioritari: aconseguir el desenvolupament sostenible del municipi i promoure el turisme responsable sobre la base del patrimoni natural.
La reserva marina de referència produïa, segons Gómez, 6 milions d’euros a l’any a través del turisme –vint vegades més que els ingressos de la pesca– i va crear molts llocs de treball ingressant l’any 2009, gairebé 5,2 milions d’euros per activitats directament relacionades amb el turisme actiu a les illes Medes: busseig amb ampolles, busseig de superfície, caiacs i excursions marítimes i es van ingressar cinc milions d’euros tant sols de costos en nits d’hotel per a bussejadors. L’any 2010, l’impacte econòmic es va calcular en més de 10 milions d’euros, 16 noves empreses, més de 180 llocs de treball i una temporalitat anual de 7 mesos.